EEN GOEDKOPE PRINTER, PRINT VAAK DUUR!

Het is lastig om een juiste keuze te maken uit het grote printeraanbod. Het is ook moeilijk om te bepalen waar u nu eigenlijk behoefte aan heeft. Regelmatig worden printers uitgekozen op hun uiterlijk of prijs. Eigenlijk zou de keuze voor een printer af moeten hangen van de behoeften en de verhouding tussen de prijs van een cartridge en het aantal pagina’s dat er mee geprint kan worden. Cartridge Europe bied u graag een helpende hand om een keuze te maken.

Twee type printers

Er zijn grofweg twee soorten printers, printers die met inkt werken en printers die toner gebruiken.

Bij de inktprinters zit er verschil tussen de manier van printen. Er zijn printers waarbij de printkop in de printer zit (afb.1) en printers waarbij de printkop aan de cartridges vastzit (afb.2). Bij printers waarbij de printkop in de printer zit wordt gewerkt met losse inkttankjes. Dit kan variëren van vier tot tien losse tankjes. Het grote voordeel van dit systeem is, dat men elke kleur afzonderlijk helemaal leeg kan printen. Alleen het tankje dat leeg is hoeft vervangen te worden. Bij een printer met cartridges met printkop wordt in principe elke keer de complete cartridge vervangen.
Het is natuurlijk voordeliger om deze cartridge te laten vullen, wat tevens mlieuvriendelijker is.Deze laatste categorie wordt ook wel laserprinters genoemd. Bij laserprinters zijn er printers die alleen zwart printen, oftewel mono-printers (afb.3) en kleurenlaserprinters(afb.4). Verder is er dan weer de mogelijkheid om een printers met diverse opties te nemen. U kunt daarbij onder andere denken aan: scannen/kopiëren, een netwerkaansluiting, een automatische documentinvoer, draadloos printen, dubbelzijdig printen, een extra papierlade, A3 formaat printen.
Wanneer u een printer wilt aanschaffen inventariseren wij eerst uw wensen. (wifi, duplex, kopieren, foto print, enz) en het aantal zwart/wit en kleurenpagina’s per maand dat u print.
Samen met u zullen wij de meest geschikte printer qua budget en wensen voor u uitzoeken.